Vad kostar det att lackera om köksluckor?

Funderar du på att ge ditt kök ett lyft genom att lackera om dina köksluckor? Att lackera om dina köksluckor är en prisvärd investering som ger ditt kök en nyrenoverad känsla till en bråkdel av priset av en renovering. Här kan du läsa om vad det kostar att lackera om dina köksluckor!

Har du slitna köksluckor i din bostad, eller har du rentav tröttnat på färgen? Att lackera om sina köksluckor är ett enkelt, miljövänligt och prisvärt sätt att ge sitt kök ett rejält lyft. Oavsett om du vill fräscha upp den nuvarande färgen eller om du vill liva upp med en helt ny kulör kan du få en nyrenoverad känsla i ditt kök utan att det behöver kosta multum. 
 

Lackera om köksluckor – pris

För att få ett snyggt och hållbart slutresultat utan skavanker är det alltid bäst att anlita professionella målare när du ska lackera om dina köksluckor. Priset för detta kan skilja sig åt rejält beroende på vilket företag du anlitar samt ett antal olika faktorer du kan läsa mer om nedan. 

Lackera om köksluckor: marknadspris

Det generella marknadspriset för att anlita målare brukar ligga mellan 400–700 kronor per timme. Vi har sammanställt ett exempel på arbetskostnaden för att lackera om köksluckor med en höjd på 80 cm och en bredd på 60 cm, där man har beställt ett halvblankt slutresultat i en ny kulör:
 

 • Lackera köksluckor, pris per lucka: ca 660 :-
 • Lackera lådfronter, pris per lådfront: ca 200 :- 

 
Utöver detta tillkommer även kostnader för ned- och uppmontering, material och frakt.
 

 Faktorer som påverkar priset på att lackera köksluckor

 • Material/nuvarande ytbehandling
 • Behovet av förarbete
 • Luckmodell 
 • Val av färgtyp
 • Vilken målerifirma du anlitar för att lackera dina köksluckor

Priset kan skilja sig mycket beroende på vilket företag du anlitar. Därför är det en god idé att ta in offerter från flera olika målerifirmor för att se vilket företag som kan ge dig det bästa erbjudandet.

Nyttja ROT-avdraget när du lackerar om dina köksluckor

När du som privatperson anlitar en målerifirma för att lackera om dina köksluckor har du rätt att göra ROT-avdrag. Detta innebär att du får dra av hela 30 % av arbetskostnaden. Du som kund ansöker inte själv om ROT-avdraget, utan företaget du anlitar ser till att rätt del av kostnaden dras av på fakturan till dig.  Jämför offerter hos oss när du ska lackera om dina köksluckor

Måleriexperter riktar sig till dig som vill göra ett medvetet val när du ska anlita en målerifirma för att lackera dina köksluckor – både gällande pris och övriga faktorer som spelar in när du beslutar vem du vill anlita. Vår tjänst är helt kostnadsfria och du förbinder dig inte till någonting när du tar del av dem.

Vi erbjuder en trygg och smidig offerttjänst som ger dig möjlighet att få upp till fem kostnadsfria offerter från målerifirmor i din stad. Vi samarbetar enbart med seriösa företag och gör alltid en utförlig kvalitetsgranskning av samtliga företag.

I vår kvalitetsgranskning undersöker vi följande: 

 • Att företaget har en yrkeskunnig personalstyrka 
 • Att företaget fått bra omdömen och recensioner från tidigare kunder
 • Att företaget innehar F-skattesedel och har en ordnad ekonomi
 • Att företaget arbetar enligt rådande branschregler
 • Att företaget arbetar enligt svensk lagstiftning


Så här fungerar vår smidiga offerttjänst:

 1. Gör en offertförfrågan
  Du börjar med att göra en offertförfrågan, där du beskriver vad du vill ha hjälp med. För att få så korrekta prisuppgifter som möjligt från företagen som vill lackera dina köksluckor är det bra om du är så detaljerad som möjligt i din beskrivning.
   
  Du får fylla i allt från hur stora ytor uppdraget gäller till om färg och annat material ska inkluderas i offerten, och du kan även välja när du vill bli kontaktad. 

 2. Du får offerter från upp till fem företag
  Med utgångspunkt när du fyllt i att du vill bli kontaktad för offertgivning får du svar från upp till fem stycken kvalitetsgranskade företag. Vanligen kan du få kontakt inom 48 timmar efter det att du gjort din offertförfrågan.

 3. Jämför offerter
  Jämför de offerter du fått in och ta ställning till huruvida du är intresserad av att anlita något av företagen eller ej. Förutom priset rekommenderar vi på Måleriexperter att du som kund alltid granskar om företaget lämnar garantier på sitt arbete, vilka betalningsvillkor som gäller samt när lackeringen av dina köksluckor förväntas vara klar. Du bör även ha koll på vad som ingår i priset som anges - ingår till exempel nedmonteringen av dina köksluckor, och ingår förarbete såsom slipning och spackling i offerten?

 
Vill du veta mer om hur processen när du gör en offertförfrågan, eller har du några frågor eller funderingar kring hur Måleriexperter fungerar? Tveka inte att kontakta oss – vi berättar gärna mer om oss och vår praktiska offerttjänst!

Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!