Hur fungerar Måleriexperter?

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du använder vår offerttjänst. På denna sida går vi igenom exakt hur processen ser ut, vilka tjänster man kan få hjälp med, vanliga frågor kopplat till målning samt hur vår granskning sker. Har du ytterligare frågor är du självfallet alltid välkommen att kontakta oss!

Så här går det till - Steg för steg

 1. Fyll i formuläret på hemsidan
  Börja med att fylla vårt enkla formulär här på hemsidan. Du kan välja att enbart fylla i dina kontaktuppgifter, men för att få så korrekta prisuppgifter som möjligt från måleriföretagen är det bra om du även inkluderar en beskrivning om vad du vill ha hjälp med.
   
  Du kan fylla i allt från hur stora ytor uppdraget gäller till om färg och annat material ska inkluderas i offerten, och du kan även välja när du vill bli kontaktad. 
 2. Vi matchar och skickar förfrågan till lämpliga måleriföretag
  Vi går igenom din förfrågan manuellt och skickar ut den till de måleriföretag som bästa passar ditt behov samt som arbetar i ditt närområde. 
 3. Du får kontakt med upp till 5 måleriföretag
  De måleriföretag som vi valt ut baserat på ditt behov mottar din förfrågan och kontaktar sedan dig direkt. Tillsammans diskuterar ni dina behov och du får sedan offert. Offerterna är kostnadsfria och utan köpkrav. 
 4. Jämför och välj det måleriföretag som känns bäst för dig
  När du fått in offerter kan du jämföra dessa för att hitta den målerifirma som känns bäst för dig. Om du accepterar en offert rekommenderar vi alltid att skriva ett avtal med företaget. Om ingen offert känns bra kan du tacka nej till samtliga. 

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Vad inom målning kan man få hjälp med? 

Måleri är ett brett yrke och innefattar allt från takmålning till snickerimålning. Nedan har vi sammanställt några av de vanligaste tjänsterna våra anslutna företag erbjuder. Klicka på tjänsten för att läsa mer. 

Utomhusmålning

Inomhusmålning

Övrigt

Vem kan använda Måleriexperter?

Kortfattat alla som funderar på eller vill anlita en professionell målerifirma. Våra anslutna företag arbetar mot privatpersoner såväl som företag och bostadsrättsföreningar.


Vanliga frågor

Nedan har vi sammanställt några vanliga frågor kopplat till måleri. Klicka på respektive länk för att läsa mer. 


Endast granskade målerifirmor

De företag som vi på Måleriexperter samarbetar med är noggrant granskade av oss, så att du kan känna dig trygg med de offerter du får in genom sidan. Nedan följer de parametrar vi kontrollerar: 

 1. Utför arbetet enligt rådande branschregler
  Företagen vi samarbetar med intygar att de har yrkeskunnig personal och arbetar enligt rådande branschregler och lagar.
 2. F-skattesedel
  Om du som privatperson vill kunna nyttja ROT-avdraget krävs det att företaget har F-skattsedel. ROT-avdraget ger dig möjlighet till ett avdrag på 30% av företagets arbetskostnader, oftast redan direkt på fakturan. Läs mer om ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida

  Samtliga företag som lämnar offert genom Måleriexperter har givetvis F-skattsedel. 
 3. Välskött ekonomi
  Genom UC, Sveriges ledande affärts- och kreditinformationsföretag, tar vi ut en företagsupplysning på alla våra samarbetspartners. Där stämmer vi av att företagen är aktiva och har tillräckligt välskött ekonomi så att ett projekt bör kunna genomföras utan fara för störningar på grund av ekonomiska problem. 
 4. Bra recensioner
  Genom att titta på företagens recensioner och omdömen skapar vi oss en uppfattning om hur de sköter sina kundrelationer och projekt, från början till slut. Har ett företag många negativa recensioner får de inte ta del av förfrågningar från Måleriexperter. Källor för recensioner: Google recensionssystem, Reco, Hitta, Facebook (recensioner), Eniro samt Trustpilot.


Att tänka på när du jämför offerter

Pris är det första många tänker på när de ska jämföra offerter men det finns även många andra viktiga parametrar att tänka på, så som:

 • Villkor
  Det är alltid viktigt att jämföra villkoren i offerterna, så som betalningsvillkor och vad som gäller vid om- och avbokning.
 • Vad som ingår i priser
  Beroende på vad du vill ha hjälp med kan måleriföretaget erbjuda dig pris per timme eller fast pris. Du kan rådge med firman vad som passar just dig bäst. Glöm inte att granska vad som faktiskt ingår i priset, då det kan skilja sig mellan företag. 
 • Tidpunkt när målningen ska utföras
  När ni skriver kontrakt med ett måleriföretag är det bra att ha med start och slutdatum på projektet så att målarna håller sig inom utsatt tidsram. 
 • Referenser
  Även om vi har stämt av så företaget har bra recensioner kan det vara bra att själv be om referenser från tidigare projekt. Det är alltid en extra trygghet.


Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!