Vad kostar det att anlita en tapetserare?

Funderar du på att tapetsera om i din bostad och undrar vad det kostar att anlita en professionell tapetserare? Här går vi igenom vilka faktorer som påverkar priset samt ger dig värdefulla tips på hur du kan reducera kostnaden när du anlitar en tapetserare.

Att tapetsera om är en prisvärd investering som ger en nyrenoverad känsla och en snabb förändring av helhetsintrycket av ett rum. Du kan givetvis tapetsera om själv, dock krävs det mycket tid, finess och tålamod för att få ett bra resultat. För att få ett professionellt och hållbart slutresultat är det därför alltid bäst att anlita en tapetserare.


Vad kostar det att anlita en tapetserare?

Priset för att anlita professionella tapetserare varierar. 

Du bör dock räkna med ett timpris på mellan 400 och 700 kronor i timmen för arbetskostnaden. Ofta kan du välja om du föredrar fast pris eller pris per timme.Nedan har vi listat vilka faktorer som påverkar priset för att anlita en tapetserare, för att du ska få koll på vad du kan förvänta dig för slutpris för ditt projekt!

1. Ytan som ska tapetseras

 Ska du tapetsera om alla rum i din bostad eller ska du bara tapetsera om i sovrummet? Hur stor yta som ska tapetseras om har en avgörande betydelse för slutpriset.

2. Väggarnas skick

Väggarnas nuvarande skick har också en betydelse för kostnaden för tapetseringen, eftersom detta avgör omfattningen av hur mycket förarbete som kommer att behövas. Krävs det mycket förarbete medför detta en större tidsåtgång, och därmed även en högre prislapp.

3. Ditt val av tapeter 

Det finns en mängd olika tapeter att välja på i olika prisklasser. Många målerifirmor kan köpa in tapeter från färghandlare och byggvaruhus med generösa rabatter. När du anlitar tapetserare är vårt tips är därför att du köper in tapeter och övrigt material via målerifirman.

4. Var du bor

Timpriset för tapetserare kan variera beroende på var i landet du bor. Bor du till exempel i en storstad kostar det vanligen mer att anlita tapetserare, medan det i en mindre stad ofta är billigare. 

5. Ditt val av tapetserare

Det är bra att vara medveten om att det kan skilja sig rejält hur mycket olika företag tar betalt för samma jobb. När du ska anlita tapetserare är det därför smart att ta in offerter från flera olika tapetserare. På så sätt kan du jämföra priser och ta ett välgrundat beslut som sannolikt kommer att spara dig pengar!
 

Så kan du sänka dina kostnader när du anlitar tapetserare 

Att anlita professionella tapetserare istället för att göra jobbet själv är en smart investering som sparar dig mycket tid du kan lägga på något annat du hellre gör. Du slipper också oroa dig för ett ojämnt slutresultat som luftbubblor under tapeterna eller skarvar som inte passar ihop. Nedan kan du läsa om hur du kan minimera dina kostnader för din tapetsering rejält när du anlitar tapetserare!  
 

Reducera kostnaderna för att anlita tapetserare med ROT-avdrag

När du som privatperson anlitar en tapetserare kan du reducera kostnaden för ditt projekt genom att nyttja ROT-avdraget. ROT är en skattereduktion som innebär att du får dra av hela 30 % av arbetskostnaden för din tapetsering. Utöver arbetskostnaderna tillkommer sedan även materialkostnad i form av framförallt tapeter, lim och liknande, som även detta påverkar priset för din tapetsering.
 
När du anlitar en tapetserare är det vanligen företaget du anlitar som drar av skattereduktionen direkt på din faktura. Du som kund ansöker alltså inte själv om ROT-avdraget.
 

Jämför offerter när du ska anlita tapetserare 

Hos oss på Måleriexperter kan du ta del av vår smidiga offertjänst där du kan få upp till fem offerter från kvalitetsgranskade företag i din stad. Vi samarbetar enbart med seriösa företag som:

  • Arbetar fackmannamässigt enligt rådande branschregler och svensk lagstiftning
  • Har en yrkeskunnig personalstyrka
  • Har en ordnad ekonomi och innehar F-skattsedel
  • Har fått goda omdömen från tidigare arbeten

 
Våra tjänster är helt kostnadsfria, och du förbinder dig inte till någonting när du gör en offertförfrågan. När du gjort din offertförfrågan i vårt formulär får du oftast svar redan inom några timmar. Därefter kan du börja jämföra de offerter du fått hitta det företag som erbjuder den bästa lösningen och det bästa priset. 

Vi rekommenderar alltid att du förutom priset på respektive offert även ser över betalningsvillkor, garantier samt inom vilken tidsram tapetseringen beräknas vara klar. 


Har du några frågor eller funderingar kring hur Måleriexperter fungerar? Då är du varmt välkommen att kontakta oss – vi berättar gladeligen mer om oss och vår smidiga offerttjänst! 

Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!