Anlita granskade målare

När du behöver hjälp med att måla om i din bostad eller måla ditt hus bör du anlita målare som har yrkesutbildning och erfarenhet så att arbetet utförs korrekt. Du bör även göra en kvalitetsgranskning av företaget så att du vet att det är ett seriöst företag som du anlitar.

Målare är ett populärt yrke som tilltalar både män och kvinnor. Som målare arbetar man ofta under eget ansvar vilket ger mycket frihet. Måleriarbeten sker både invändigt som utvändigt vilket gör att det är ett varierande yrke med många olika arbetsmoment.

När du ska anlita målare för dina måleriprojekt ska du alltid välja att anlita yrkesutbildade och certifierade målare från kvalitetsgranskade företag. Då kan du vara trygg med att arbetet utförs korrekt, enligt gällande branschregler och med ett perfekt resultat.

Du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan hos Måleriexperter och få upp till fem stycken offerter från granskade måleriföretag i ditt närområde.

Så sker vår granskning

 1. Utför arbetet enligt rådande branschregler
  Företagen vi samarbetar med intygar att de har yrkeskunnig personal och arbetar enligt rådande branschregler och lagar.
 2. F-skattesedel
  Om du som privatperson vill kunna nyttja ROT-avdraget krävs det att företaget har F-skattsedel. ROT-avdraget ger dig möjlighet till ett avdrag på 30% av företagets arbetskostnader, oftast redan direkt på fakturan. Läs mer om ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida

  Samtliga företag som lämnar offert genom Måleriexperter har givetvis F-skattsedel. 
 3. Välskött ekonomi
  Genom UC, Sveriges ledande affärts- och kreditinformationsföretag, tar vi ut en företagsupplysning på alla våra samarbetspartners. Där stämmer vi av att företagen är aktiva och har tillräckligt välskött ekonomi så att ett projekt bör kunna genomföras utan fara för störningar på grund av ekonomiska problem. 
 4. Bra recensioner
  Genom att titta på företagens recensioner och omdömen skapar vi oss en uppfattning om hur de sköter sina kundrelationer och projekt, från början till slut. Har ett företag många negativa recensioner får de inte ta del av förfrågningar från Måleriexperter. Källor för recensioner: Google recensionssystem, Reco, Hitta, Facebook (recensioner), Eniro samt Trustpilot.

Granskningen genomförs minst en gång årligen. Vid misstanke om större förändring inom bolaget eller om missnöjda kunder hör av sig till oss genomförs en ny granskning omgående.Så här går det kortfattat till att bli målare

 1. För att bli målare behöver man genomgå en utbildning som motsvarar 6 800 utbildningstimmar. 
 2. 3 500 utbildningstimmar kan man tillgodoräkna sig om man får godkända betyg från en treårig gymnasieutbildning, bygg och anläggning med inriktning på målning. 
 3. De övriga utbildningstimmarna får man genom att arbeta som lärling på ett måleriföretag. 
 4. För personer som vill utbilda sig till målare efter att de har fyllt 19 år kan man ta anställning som lärling direkt på ett måleriföretag där de får varva praktiskt arbete med teori.

 

Certifieringar för målare

Som målare finns det också olika certifieringsprogram som man kan genomföra så att man får behörighet att utföra vissa avancerade målningsarbeten. Bland annat kan man certifiera sig för rostskyddsmålning eller för målning i våtrumsutrymmen. 

Att vara certifierad och därmed behörig att utföra arbeten i våtrumsutrymmen är nödvändigt om man ska måla i badrum, tvättstugor eller i andra utrymmen där det krävs certifiering. Även måleriföretag kan vara certifierade inom vissa områden som exempelvis ha olika miljöcertifieringar.

 

Vilka typer av måleriarbeten utför målare

En målare är utbildad för att utföra ett stort antal olika måleriarbeten, såväl invändigt som utvändigt, men kan också vara specificerade att utföra målning inom exempelvis industrin. Nedan finner du några av de måleriarbeten som en yrkesutbildad målare utför.

 

Invändig målning

 • Tak, väggar och golv
 • Snickerier som fönster, rör, karmar, dörrar, lister, element, foder med mera
 • Vävsättning på väggar
 • Tapetsering
 • Målning i våtrumsutrymmen som exempelvis badrum

Utvändig målning

 • Snickerier som exempelvis fönster, dörrar, lister, staket med mera
 • Fasadmålning
 • Målning av olika mineraliska ytor
 • Målning av plåt och stål konstruktioner

 

Anlita behöriga målare

När du behöver anlita målare för målningsarbeten i din bostad eller för din fastighet ska du alltid anlita yrkesutbildade och erfarna målare som vet hur arbetet ska utföras. Då kan du vara trygg med att både förarbetet och ytarbetet blir korrekt utfört enligt gällande branschregler vilket innebär ett bra slutresultat som är hållbart och har en lång livslängd. 

När det är dags att måla om hemma är det många som funderar på att utföra arbetet själv men då kan det vara bra att känna till att hela 70 % av arbetet är förarbeten som behöver utföras med ett perfekt resultat för att man ska få ett bra slutresultat. Det är tidskrävande samtidigt som inte alla lyckas uppnå det resultat som krävs för ett korrekt utfört arbete. Då kan det bli billigare i längden att anlita behöriga målare.

 

Få upp till fem offerter kostnadsfritt då du ska anlita målare

Hos Måleriexperter kan du finna massor av information, tips och guider för målning.

Här finns också en offerttjänst där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade måleriföretag i ditt närområde. Det innebär att du oftast redan efter några timmar får svar från måleriföretagen och därefter offerter så att du kan jämföra offerter för att hitta det måleriföretag som kan erbjuda det bästa priset och de bästa villkoren.

 

Kvalitetsgranskade måleriföretag

Samtliga måleriföretag som erbjuder offerter genom Måleriexperter är kvalitetsgranskade av oss. Det innebär att vi har kontrollerat att de uppfyller de krav som ska ställas på ett seriöst måleriföretag. 

Vi kontrollerar bland annat att företagen har kvalificerad personal, innehar F-skattesedel, har en ordnad ekonomi och goda omdömen från tidigare kunder. Det gör att när du accepterar en offert som du fått genom oss på Måleriexperter kan du vara trygg med att det företag som utför arbetet är både seriöst och utför arbetet korrekt.

Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!