Fördelar med att blästra din fasad!

Effektiv och billig borttagning av färg och smuts, förbehandling inför rostskyddsmålning, rengöring av svåråtkomliga skrymslen – blästring är en rengöringsmetod med många fördelar! Här går vi igenom fler fördelar som finns att hämta när du väljer att blästra din fasad.

Att blästra din fasad är många gånger är ett bättre alternativ till traditionell skrapning. Vill du veta varför? Läs vidare så berättar vi!

8 starka fördelar med blästra din fasad

Blästring är en rengöringsmetod som passar perfekt för just fasader. Fördelarna är många med att blästra sin fasad:

 1. Blästring avlägsnar rost, färg, smuts och andra typer av beläggningar på ett mycket effektivt sätt. Har du till exempel många lager färg på ditt hus är blästring det bästa alternativet.
 2. Blästring kan även fungera som en verkningsfull förbehandlig inför rostskyddsmålning och annan ytbehandling. Detta beror på att strukturen som skapas på fasadens yta gör att medlet sedan fäster bättre, vilket ger en ökad kvalitét på ytbehandlingen. 
 3. Att blästra din fasad innebär en lägre kostnad jämfört med traditionell skrapning - blästring kostar nämligen bara ungefär hälften av vad skrapning gör.
 4. Man kommer åt att rengöra skrymslen och vrår som är svåra att komma åt med andra metoder.
 5. Man kan utan problem måla om direkt efter att man blästrat sin fasad. Detta eftersom blästringen varken lämnar kvar sand eller fukt efter att arbetet slutförts. Efter en blästring blir ytan helt ren, och dess struktur ger utmärkt fäste till täckfärger.
 6. Att blästra din fasad går snabbare än att skrapa. Dessutom får du ett bättre resultat och fungerar på alla färgtyper, vilket gör det lättare när det är dags att måla om!
 7. Blästring är en miljövänlig och skonsam metod. Väggplankorna under färgen tar inte skada av blästringen utan blir som nya. 
 8. Blästringstekniken kan anpassas efter underlaget på olika hus, vilket gör att man även kan blästra känsliga hus och k-märkta byggnader.


Därför ska du anlita fackman för att blästra din fasad

I praktiken är det möjligt att blästra sin fasad på egen hand då du kan hyra eller köpa den utrustning som krävs såsom kompressorer, munstucken, slangar, blästersand och byggställningar. Detta är dock ingenting vi rekommenderar, då det krävs en gedigen kompetens för att blästra en fasad på rätt sätt. 

För att undvika att skada din fasad är det av största vikt att den som utför blästringen vet precis hur alla moment ska genomföras. När du anlitar en fackman slipper du således oroa dig för att arbetet inte utförs korrekt. 

 

Anlita fackman för att blästra din fasad – minska kostnaden 

När du väljer att anlita en professionell  målare för att blästra din fasad kan du ofta minska kostnaden avsevärt på följande sätt:

 • Nyttja ROT-avdraget
  När du i egenskap av privatperson anlitar ett företag för att blästra din fasad kan du använda dig av ROT-avdraget. Detta innebär att du får dra av 30 % av företagets arbetskostnader för att blästra din fasad, vilket minskar kostnaden för dig rejält. 
 • Ta in offerter från flera olika företag
  Det skiljer sig ofta hur mycket olika företag tar betalt för att blästra en fasad. Du kan ofta minska kostnaden genom att ta in offerter från flera olika aktörer och välja det företag som ger dig det bästa erbjudandet!

 

Jämför offerter hos Måleriexperter

Om du funderar på att anlita en målerifirma för att blästra din fasad kan du använda dig av Måleriexperters smidiga offerttjänst! Våra tjänster är helt kostnadsfria, och du förbinder dig inte till någonting utan kan själv välja om du vill anlita något av företagen som lämnar offert.

Så här fungerar vår offerttjänst:

 1. Du gör en offertförfrågan
  Du börjar med att göra en offertförfrågan där du beskriver vad du vill ha hjälp med. För att få en så korrekt offert som möjligt är det bra om du fyller i så många fält som möjligt.
 2. Du får en offert från upp till fem olika företag
   Du får offerter från upp till fem kvalitetsgranskade företag i ditt län.
 3. Du kan börja jämföra offerterna
  Nu kan du sätta igång och jämföra offerterna och se vilket företag som erbjuder dig den bästa lösningen när de ska blästra din fasad. Jämför kostnad och andra faktorer som spelar in när det kommer till vilket företag du anser ger dig det bästa erbjudandet!


Samtliga företag vi på Måleriexperter samarbetar med har kvalitetsgranskats för att du ska slippa göra grovjobbet med att kolla upp om företagen du tar in offert från är seriösa företag. Detta säkerställer vi när vi utför en kvalitetsgranskning av ett företag:

 • Att företaget har en yrkeskunnig personalstyrka 
 • Att personalen arbetar fackmannamässigt enligt rådande branschregler
 • Att man har en god ekonomi samt att man är innehar F-skattesedel
 • Att företaget har fått bra omdömen från tidigare projekt

 
Vill du veta mer om oss eller vill du höra mer om hur Måleriexperter fungerar? Tveka inte att kontakta oss redan idag – vår engagerade personal står alltid redo att besvara dina frågor!

Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!