Vad kostar det att måla om huset?

Hur mycket kostar det att måla om sitt hus? Här går vi igenom vilka olika aspekter som har en påverkan på slutpriset för en fasadmålning. Du har även möjligheten att få offerter på fasadmålning från upp till fem företag!

Att måla om fasaden på sitt hus gör det både mer estetiskt tilltalande samtidigt som hållbarheten på fasaden förlängs. En fasadmålning är dessutom en prisvärd investering i din trivsel som utan tvekan kommer att löna sig om du planerar att sälja ditt hus. 

Standardpriset per timme för en fasadmålning ligger på mellan 400–700 kronor. 
För att du ska kunna få en tydligare bild av vad detta innebär för kostnaden att måla om ditt hus hinner en målare med 2-5 kvadratmeter per timme. 

 

Måla om huset – kostnad

Måleriexperter har vi god kännedom inom måleribranschen. När du ska måla om huset påverkas kostnaden av flera olika faktorer som du kan läsa mer om nedan.

1. Fasadens yta 

Hur stor yta fasaden som ska målas är har en stor inverkan på kostnaden för att måla om ditt hus. Ett litet hus kommer att kosta mindre att måla om och vice versa.  

2. Behovet av förarbete

Fasadens nuvarande skick har även det betydelse för vad det kommer att kosta att måla ditt hus. Kostnaden blir större om fasaden i sämre skick, eftersom detta kräver mer förarbete. Är din fasad i gott skick blir prislappen istället lägre.

3. Vilken färg du väljer

Om du planerar att helt byta färgtyp innebär detta ett mer omfattande arbete, eftersom det kräver mer förarbete för att få till ett bra slutresultat. Olika färgtyper kostar också olika mycket att köpa in.

Fundera över om du vill använda dig av akrylat- olje- eller slamfärg, då de olika färgtyperna varierar i täckningsgrad och pris. Ett tips är att köpa in färgen genom företaget du anlitar, då målarfirmor ofta har möjlighet att köpa färg till rabatterade priser på byggvaruhus och hos färghandlare.

4. Vem som gör jobbet

Om du har tiden och kompetensen som krävs för att få ett bra resultat kommer kostnaden för att måla ditt hus att blir lägre jämfört med om du anlitar professionella målare. Väljer du att anlita en målarfirma för att måla om ditt hus beror kostnaden i hög grad på var i landet du bor. Bor du till exempel i en småstad eller ute på landsbygden är det vanligen billigare att anlita målare, medan det i en storstad ofta kostar mer.


Fördelar med att anlita en målarfirma

Det finns framförallt två starka skäl till att anlita en målarfirma när det är dags att måla om fasaden på ditt hus:

 • Du får ett professionellt slutresultat

Att måla om sitt hus på egen hand kräver mycket tålamod och finess för att få till ett snyggt och hållbart slutresultat. När du anlitar en målare kan du känna dig helt trygg med att du får ett professionellt slutresultat att förlita dig på långt in i framtiden.

 • Du får tid över till annat

En fasadmålning är ett tidskrävande arbete. Du behöver lägga mycket tid på allt från research och planering av vilken färg som är bäst och vilken teknik du bör använda dig av när du målar, men framförallt kräver själva målningen många timmar av fysiskt arbete.
 

Använd ROT-avdrag när du målar om huset och minska kostnaden

När du i egenskap av privatperson anlitar ett företag för att måla om ditt hus kan du minska kostnaden genom att nyttja ROT-avdraget. ROT är en form av skattereduktion som innebär att du får dra av hela 30 % av arbetskostnaden under förutsättningen att målarfirman har F-skattesedel.  
 

Jämför offerter hos oss

Huruvida man bestämmer sig för att måla om huset är en kostnadsfråga för många. För att hålla kostnaderna nere är det en bra idé att ta in offerter från flera olika målarfirmor när man ska måla sitt hus. Kostnaden för arbetet kan nämligen skilja sig rejält beroende på vilket företag du väljer att anlita.
 
Måleriexperter erbjuder en smidig offerttjänst där du kan göra en offertförfrågan och därefter få upp till fem offerter från olika företag som vill måla ditt hus. Jämför sedan kostnad och övriga faktorer som spelar in när det kommer till vilket företag du anser ger dig det bästa erbjudandet för ditt projekt.

Våra tjänster är helt kostnadsfria och du binder dig inte till någonting när du gör en offertförfrågan hos oss. Samtliga företag vi samarbetar med har kvalitetsgranskats för att du som slutkund ska slippa göra grovjobbet som krävs för att kolla upp om ett företag har yrkeskunnig personal, om de fått bra eller dåliga recensioner och så vidare.

Detta säkerställer vi när vi utför en kvalitetsgranskning av ett företag:

 • Att företaget har en yrkeskunnig personalstyrka
 • Att man arbetar fackmannamässigt enligt rådande branschregler
 • Att företaget arbetar enligt svensk lagstiftning
 • Att företaget har en god ekonomi
 • Att man har fått bra omdömen från tidigare projekt
 • Att företaget är godkända för F-skatt

 Så använder du dig av vår offerttjänst 

 1. Gör en offertförfrågan
   Börja med att göra en offertförfrågan där du beskriver ditt projekt så ingående som möjligt.
 2.  Du får en offert från upp till fem olika företag
  Du får en offert från upp till fem olika företag som vill måla ditt hus där kostnad, vad som ingår i offerten samt eventuella garantier ingår.
 3. Jämför offerterna
  Nu kan du sätta igång och jämföra offerterna och bestämma dig för om du är intresserad av att anlita något av de kvalitetsgranskade företagen som vill ta sig an ditt projekt!

Vill du veta mer om oss eller vill du höra mer om hur Måleriexperter fungerar? Då är du varmt välkommen att kontakta oss redan idag – vår engagerade personal finns alltid till hands för att besvara dina frågor!

Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!