Hur lång tid tar det att måla ett hus?

När du ska måla om ett hus så är det flera saker som påverkar hur lång tid det tar att måla ett hus som bland annat fasadens skick, husets storlek och antal strykningar som ska genomföras. Här kan du läsa tidsåtgången för att måla om huset.

Har du en egen fastighet är du säkert redan medveten om att du behöver måla om ditt hus vart 8-10:e år. Tiden det tar att måla ett hus varierar en del beroende på typ av fasad, val av färg och självklart hur stora ytor som ska målas. Precis som vid all annan typ av målning är det förarbetet som är det mest tidskrävande och även det viktigaste för att få ett bra resultat.

 

Faktorer som påverkar hur lång tid det tar att måla ett hus

Hur lång tid det tar att måla ett hus beror på flera olika faktorer som exempelvis husets storlek och fasadens skick. 

  • Träfasad
    Om du har en träfasad behöver fasaden skrapas så att all lös färg tas bort, eventuellt alger behöver tvättas bort och trasiga träpaneler spacklas alternativt bytas ut. 
  • Putsad fasad
    För en putsad fasad så ska fasaden först tvättas och därefter behöver lös puts knackas ned och slutligen ska fasaden lagas med nytt putsbruk.

 

Till förarbetet ingår även täckning av fönster, plåt, dagvattensystem och eventuellt husgrund. 

Förarbetet för en normalstor villa tar cirka 32-48 timmar,
beroende på fasadens skick
.

 

Målning av fasaden

  • Att måla en fasad för en normalstor villa tar cirka 24-40 timmar, beroende på om fasaden även ska grundmålas, exklusive torktider. 
  • Det innebär att man får räkna med att det tar mellan 4-8 dagar för två målare att måla om en normalstor villa, inklusive förarbete och torktider.

 

Begär in offert från flera måleriföretag

Hos oss på Måleriexperter kan du göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade måleriföretag på din ort. Då kan du jämföra offerter för att hitta det företag som erbjuder bäst pris för din målning. 

Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!