Att tänka på om ni ska måla ert tegelhus vitt

Vill du förnya utseende på ditt tegelhus så kan du välja att måla ditt tegelhus vitt. Det ger din fasad en helt ny karaktär. Tryggast är att anlita en professionell målare som vet hur arbetet ska utföras med ett bra resultat. Här kan du läsa mer om att måla tegelhus.

En tegelfasad är ganska bekvämt eftersom det kräver minimalt med underhåll. Har du tröttnat på din tegelfasad kan du dock välja att måla ditt tegelhus vitt eller i någon annan färg. Det finns speciella tegelfärger som du kan använda för att få ett bra resultat.

 

Att tänka på när du vill måla ditt tegelhus vitt

När du planerar att måla till tegelhus vitt eller i någon annan färg så behöver du först utföra ett noggrant förarbete så att du får ett bra slutresultat. Att slarva med förarbetet innebär att du sannolikt kommer att få problem med din fasad redan inom några år.

 

  1. Kontrollera med byggnadsnämnden i din kommun om det krävs bygglov innan du påbörjar arbetet.
  2. Börja med att tvätta din tegelfasad med högtryckstvätt. Om teglet tidigare har varit målat behöver du även skrapa bort all lös färg.
  3. Kontrollera så att teglet är helt. Om du har tegel som har vittrat sönder behöver dessa tegelstenar lagas eller bytas ut.
  4. Du kommer sannolikt även att behöva genomföra en viss fogning mellan stenarna där putsbruket har lossnat.
  5. Använd en färg som är avsedd för tegelfasader. Vanligast är att måla med en vit silikatfärg.
  6. När du väl har målat din tegelfasad vit kommer du framöver att behöva underhålla fasaden, precis som du behöver underhålla vanliga träfasader eller putsade fasader.

 

Anlita målare då du ska måla ditt tegelhus vitt

Om du inte tidigare har arbetet med tegel så är det tryggast att anlita professionella målare för att utföra arbetet. Hos oss på Måleriexperter kan du göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem kvalitetsgranskade målerifirmor på din ort. 

Få fem stycken offerter från granskade måleriföretag, kostnadsfritt!